CCCB-Xcèntric. Markopoulos & Beavers

22 Feb 2018
3

Entradas CCCB-Xcèntric. Markopoulos & Beavers 2018

¿Te gusta este evento?
Lugar World Press Photo. Carrer de Montalegre, 7 en Barcelona, España
Jueves, 22 de Febrero de 2018 - 19:30:00 (Dentro de 1 mes)
Evento público de género

Entradas

Jueves, 22 de Febrero
3 EUR 19:30h
Ticketea

Información del evento

Xcèntric, el cinema del CCCB

Markopoulos & Beavers

Robert Beavers torna en persona a l"Xcèntric per presentar un programa que inclou Eros, o Basileus de Gregory Markopoulos i tres de les seves pel·lícules, entre les que trobem el seu últim treball Among the Eucalyptuses.

Les vides de Gregory Markopoulos i Robert Beavers es van creuar l"any 1965 a Nova York, quan Beavers tenia tan sols 17 anys. Des de llavors, i fins a la mort del cineasta grec el 1992, van compartir una vida dedicada al cinema. Beavers avui també s"ocupa de preservar i mostrar el llegat artístic de Markopoulos a través del projecte The Temenos, amb un arxiu fílmic a Suïssa. La projecció de les pel·lícules dels dos autors és tot un esdeveniment, ja que Beavers enriqueix amb la seva presència totes les projeccions, ja sigui en el singular programa bianual a Lyssarea (Grècia) o en sales i museus arreu del món.

El programa comença amb Eros, o Basileus, potser la pel·lícula més cèlebre de qui va ser la seva parella i mentor. El film és el retrat d"un amant, un cos jove que busca la inspiració a través d"objectes i el tacte. A continuació, la sessió s"endinsa com una finestra al món i al ric imaginari de Beavers. The Ground és la representació del seu interès pel paisatge. Winged Dialogue és el seu treball sobre el cos, on són presents la bellesa i la sexualitat.

Com a tancament, estrenem l"última pel·lícula del cineasta, Among the Eucalyptuses, una mena de destí en el camí traçat a través d"aquesta petita retrospectiva. Les seves lluminoses pel·lícules de 16?mm representen aquesta vegada les poètiques dels espais domèstics íntims i els seus habitants, teixint ritmes sobre la vida diària i reflexions sobre la mort.

Eros, o Basileus, Gregory Markopoulos, 1971, Estats Units, 16?mm, 48?min

Winged Dialogue, Robert Beavers, 1967-2000, Estats Units, 16?mm, 3?min

The Ground, Robert Beavers, 1993-2001, Estats Units, 35?mm, 20?min

Among the Eucalyptuses, Robert Beavers, 2017, Estats Units, 16?mm, sense so, 4?min

Amb la presència de Robert Beavers.

Per a més informació i següents sessions, veure el web d"Xcèntric, http://www.cccb.org/xcentric/ca/" target="_blank">clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat, Targeta de la discapacitat.

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB

FacebookTwitterPinterestGoogle

Imágenes

0/400
Sin publicaciones por el momento