CCCB-Xcèntric. Peter Nestler (I)

18 Ene 2018
2

Entradas CCCB-Xcèntric. Peter Nestler (I) 2018

¿Te gusta este evento?
Lugar World Press Photo. Carrer de Montalegre, 7 en Barcelona, España
Jueves, 18 de Enero de 2018 - 19:30:00 (Hace 1 hora)
Evento público de género

Entradas

Jueves, 18 de Enero
3 EUR 19:30h
Ticketea

Información del evento

Xcèntric, el cinema del CCCB

Peter Nestler (I) Filmar perquè no desaparegui la realitat

Primera sessió del díptic dedicat a Peter Nestler, un dels documentalistes més importants de l"Alemanya de posguerra, amb una extensa obra fílmica aclamada per cineastes com Jean-Marie Straub, Harun Farocki o Hartmut Bitomsky.

La visió estètica i política sobre el món de Peter Nestler configura una de les obres essencials però més desconegudes del cinema documental. Enfront de l"amnèsia històrica i les herències del feixisme, el seu acostament a la gent i els llocs que filma, sense idees preconcebudes, és fruit d"un treball fotogràfic molt rigorós i de la confiança en les realitats i veus dels altres: retrats de la vida provinciana, d"artesans i obrers, sobre els processos de producció i canvi, o sobre l"explotació de la naturalesa i la industrialització, que tracen les històries socials en els espais filmats.

Després de realitzar set films a la República Federal d"Alemanya, Nestler es va exiliar a Suècia el 1966. Aquesta sessió presenta tres de les seves millors peces de la seva primera etapa alemanya, i la pel·lícula on, per molts, batega el seu cinema: el trajecte pel Danubi de Die Donau Rauf. Un cinema que és testimoni de resistències, capes històriques i tensions polítiques en les comunitats filmades, tal com Nestler resumeix a propòsit d"Ödenwaldstetten: “Per mi, és una imatge d"Alemanya i la seva història encapsulada en un poble. Si abordes el tema de la història a Ödenwaldstetten, com a qualsevol altre indret d"Alemanya, sempre acabes topant amb el que va passar durant el període nazi”.

Am Siel/By the Dike Sluice, 1962, Alemanya, 16?mm, 12?min

Mülheim/Ruhr, 1964, Alemanya, 16?mm, 14?min

Ödenwaldstetten, 1964, Alemanya, 16?mm, 36?min

Die Donau Rauf/Up the Danube, 1969, Alemanya, 16?mm, 31?min

Projecció en DCP. Còpies cortesia de la Deutsche Kinemathek

Per a més informació i següents sessions, veure el web d"Xcèntric, http://www.cccb.org/xcentric/ca/" target="_blank">clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB.

FacebookTwitterPinterestGoogle

Imágenes

0/400
Sin publicaciones por el momento