CCCB-Xcèntric. Peter Nestler (II)

21 Ene 2018
5

Entradas CCCB-Xcèntric. Peter Nestler (II) 2018

¿Te gusta este evento?
Lugar World Press Photo. Carrer de Montalegre, 7 en Barcelona, España
Domingo, 21 de Enero de 2018 - 18:30:00 (Dentro de 3 días)
Evento público de género

Entradas

Domingo, 21 de Enero
3 EUR 18:30h
Ticketea

Información del evento

Xcèntric, el cinema del CCCB

Peter Nestler (II) Biografia dels objectes

Segona sessió del díptic dedicat a Peter Nestler, un dels documentalistes més importants de l"Alemanya de posguerra, amb una extensa obra fílmica aclamada per cineastes com Jean-Marie Straub, Harun Farocki o Hartmut Bitomsky.

Moltes de les pel·lícules de Peter Nestler, com les que es presenten en aquesta sessió, se centren en la història del treball, en els processos productius i en les condicions laborals; d"altres tracten la immigració, els efectes de la industrialització a les àrees rurals, la memòria i l"ecologia. Tot sempre a partir de la seva mirada minuciosa, poètica i política alhora, amb què el cineasta intenta arribar a l"essència de les coses.

Als anys setanta, Peter i Zsóka Nestler van fer un conjunt de pel·lícules educatives per a la televisió sueca centrades en la fabricació artesanal. Aquesta mena de “biografies d"objectes” són investigacions rigoroses sobre la història de les tècniques de treball, els processos de producció i els materials. En aquesta sessió es projectaran tres d"aquests documentals, que, malgrat una aparent simplicitat, exploren les relacions entre l"economia, la política i la història a partir de la producció manual de vidre, de la fabricació de paper i de l"extracció de mineral de ferro.

How to Make Glass (Manually), 1970, Suècia, 16?mm (projecció en Blu-ray), 24?min

About the History of Paper, Pt. 1, 1972-73, Suècia, 16?mm, 24?min

Mining/Ironworks, Pt. 2, 1974-75, Suècia, 16?mm, 30?min

Còpies cortesia de la Deutsche Kinemathek. 

Per a més informació i següents sessions, veure el web d"Xcèntric, http://www.cccb.org/xcentric/ca/" target="_blank">clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB.

FacebookTwitterPinterestGoogle

Imágenes

0/400
Sin publicaciones por el momento