Efrem Garcia Salinas, piano

Hasta el 04 Feb 2018
15
Seguidores0

Entradas Efrem Garcia Salinas, piano 2017

¿Te gusta este evento?
Lugar Sala Nota 79. Carrer de Vallirana, 79
Desde el 10 de Diciembre hasta el 04 de Febrero de 2018
Evento público de género Clásica

Entradas

Domingo, 04 de Febrero
15 EUR 21:00h
Ticketea

Información del evento

El pianista i compositor barceloní Efrem Garcia Salinas ha actuat en escenaris europeus des de l"illa de La Palma fins a Sant Petersburg i a Tunísia, Gabon i Mèxic, abraçant des del recital solista al teatre musical (dirigits per Xavier Albertí: Pinsans i caderneres, 2008, i Vida privada, 2010).

La seva experiència inclou l"enregistrament discogràfic, el cinema, la direcció musical i teatral, la dramatúrgia i la docència. Ha estrenat obres de nombrosos compositors catalans i ha composat per al piano, diversos cicles de cançons i música de cambra i coral.

Es consagra cada vegada amb més intensitat a la creació personal i en aquest sentit destaquen les estrenes, d"una banda, de la seva Suite del funàmbul per a cor mixt, baríton-baix i piano, op. 9, al Nadal de 2016, i, de l"altra, la de l"espectacle de creació i direcció pròpies Seda i Setí (Un dia en la vida d"Erik Satie), juntament amb l"actriu Berta Vidal, pel gener de 2017, ambdues a Barcelona i amb exitosa acollida per part del públic. Actualment prepara per a portar a escena els seus Contes de l"ós polar conjuntament amb l"actor Marc Pujol i sota la direcció de Loredana Volpe.

 

PROGRAMA

Johannes Brahms és l"immens compositor alemany que sintetitza tot el que l"ha precedit i fa pont cap a la modernitat, i això es fa particularment palès en una de les seves formes predilectes: la Variació. Hereu de Bach, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert i Mendelssohn en aquesta forma -i el seguiran Reger, Rachmaninov o Lutoslaswky- ens ofereix obres monumentals on recull l"esperit d"un Schumann, d"un Paganini o d"un Haydn, així com de temes populars o propis i els fusiona amb la seva inventiva, la seva imaginació desbordant i el seu absolut mestratge compositiu en forma de frescos irresistibles com el que ens ocupa, que, després de vint-i-cinc variacions que són vint-i-cinc autèntics diamants, corona enlluernadorament amb una gegantina fuga que és una homenatge a la gran tradició barroca que l"ha precedit un segle abans.

Johannes Brahms (1833-1897) · Variacions i Fuga sobre un Tema de Händel, op. 24

Quadres d"una exposició és una famosa suite de deu peces per a piano, composta per Modest Petrovich Mussorgski el 1874, i que és més coneguda per les diferents orquestracions i arranjaments d"altres músics. Mussorgski va compondre l"obra en commemoració del seu amic, l"artista i arquitecte Víktor Hartmann, que havia mort amb només 39 anys l"any anterior.

Comença amb Promenade (Passeig), que és un autoretrat del mateix compositor passant de quadre en quadre i deixant-se impressionar per la força expressiva de cadascun d"ells, impacte que quedarà reflectit en els successius Passejos – una autèntica metamorfosi anímica i musical fins l"apoteosi final, en què el tema de Mussorgski emergeix del so de les campanes de la Gran Porta de Kiev talment com si el seu autor es posés al servei del seu poble.

 

Modest Mussorgski (1839-1881) : Quadres d"una Exposició

Promenade (Passeig)

1 Gnomus (El gnom)

Promenade

2 Il vecchio castello (El vell castell)

Promenade

3 Tuileries (Disputa de nens jugant)
4 Bydlo (Cap de bestiar)
Promenade

5 Ballet de pollets en llurs closques
6 Samuel Goldenberg & Schmuyle

Promenade

7 El mercat de Limoges (La gran notícia)
8 Catacombae (Sepulcrum romanem) – Con
mortuis in lingua mortua

9 La cabana amb potes de gallina (BabaIaga)

10 La Gran Porta de Kiev

 

Obrim portes: 19h

Efrem Garcia Salinas: 19:30h

Entrada: 15€/19€

https://youtu.be/y9nRsHc9mc8

FacebookTwitterPinterestGoogle

Imágenes

0/400
Sin publicaciones por el momento